Daktechniek

Bitumen - EPDM - Isolatie - Koper - Zink - Lood - Goten

Jarenlang hebben wij ervaring in het leggen van allerhande dakbedekkingen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het lokaliseren en herstellen van lekkages, en voor het uitvoeren van dakinspecties.

 

Dakwerk is één van onze specialiteiten. In de begin jaren werd er nog warm geplakt met mastiek. Warm plakken houdt in dat het mastiek eerst in een ketel wordt opgewarmd tot het vloeibaar is en daarna over het dak wordt uitgegoten. Tegelijkertijd werd de dakbedekking over het mastiek uitgerold. Daar mastiek te milieubelastend werd is bitumen hiervoor in de plaats gekomen. Deze werkwijze is in de loop der jaren vervangen door het dakdekken met de gasbrander.

 

EPDM is een steeds meer gebruikte toepassing in dakbedekking. EPDM is een éénlaags synthetisch dakrubber.  De naam EPDM verwijst naar de samenstelling van het membraan: Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een mondvol en de samenstelling doet misschien vermoeden dat EPDM een nieuw product is. Niets is minder waar. Hoewel EPDM pas de laatste jaren ook in Europa echt doorbreekt, kent dit synthetisch dakrubber een lange voorgeschiedenis. In de Verenigde Staten, waar na WO II, EPDM, snel doorbrak heeft de praktijk bewezen dat EPDM daken na 50 jaar nog even soepel zijn als de eerste dag. Hoe dit kan? EPDM is een zeer elastisch kunstrubber. Bovendien is EPDM UV-en Ozon bestendig zodat het membraan in tegenstelling tot natuurlijk rubber niet uitdroogt en verduurt.

Dit zijn alle voordelen van EPDM op een rij:

  • Uit één stuk te leggen;

  • Kortere verwerkingstijd;

  • Lijmen in plaats van branden (geen brandgevaar tijdens verwerken);

  • UV- en Ozon bestendig;

  • Zeer soepel;

  • Vrijwel onderhoudsvrij;

  • Minder kans op lekkage, doordat er minder naden zijn;

  • Zeer lange levensduur (ca.50 jaar)

EPDM

Het is mogelijk om uw dak gelijktijdig te isoleren. Het isoleren zorgt ervoor dat ‘s winters de warmte in uw huis blijft en zomers lekker koel. Het isoleren van uw dak levert u een lagere energienota op, waardoor de investering snel terugverdiend wordt, nog afgezien van verhoogt comfort. Alvorens de dakbedekking op uw dak gebrand wordt, komt er een isolatielaag op het dakhout. Het grote voordeel hiervan is dat het dakhout niet stikt. Het komt regelmatig voor dat mensen hun dak van binnenuit isoleren, waardoor het hout stikt en gaat rotten.

 

Zinkwerk

Daken van zink zijn een populaire ontwikkeling. De architectuur schrijft deze bedekking steeds vaker voor. Zij kunnen hiermee de mooiste dakvormen creëren die met normale bedekkingen niet zijn te realiseren. Ook wij gaan mee met de tijd en zullen trachten u alles te kunnen bieden wat mogelijk is op dakgebied. Zink onderscheidt zich door duurzaamheid!

Zinkwerk omvat meer dan alleen het vernieuwen van goten, zoals beugel- en bakgoten. Vele erkers en dakkapellen zijn bekleed met zink. In plaats van uw dak af te werken met aluminium daktrim, kan het dak ook afgewerkt worden met zinken lijsten. En om uw gevel een mooi aanzicht te geven, is het ook mogelijk om in plaats van een pvc-afvoerpijp een zinken afvoerpijp te monteren.

 

Klik op deze foto voor een uitvergroting Klik op deze foto voor een uitvergroting Klik op deze foto voor een uitvergroting

 

Zinken & Koperen goten

Wij leveren, plaatsen en repareren zowel Zinken als Koperen goten en afvoeren.

 

Onderhoud

Dakonderhoud is één van de belangrijkste kostenposten van onroerend goed. Het is dus van groot belang dat uw dakenbestand in goede conditie is. Hiermee beperkt u namelijk de kans op calamiteiten en kunt u de levensduur  van de daken verlengen.

Daarom geven wij ver van tevoren aan waar de kwetsbare punten zitten. En wanneer er wat aan te doen is.Met een onderhoudscontract wordt het dus mogelijk om totale renovatie uit te stellen!